Різниця між гідравлічним двигуном і гідравлічним насосом

- 2021-11-15-

Theгідравлічний двигун, як і гідравлічний насос, покладається на зміну герметичного робочого об'єму для досягнення перетворення енергії, а також має механізм розподілу потоку. Під дією вхідної рідини високого тиску вхідна порожнина рідини гідродвигуна змінюється з малої на велику, а обертовим частинам створюється крутний момент для подолання крутного моменту опору навантаження та здійснення обертання; при цьому порожнину повернення рідини двигуна змінюється з великої на малу, яка направляється в масляний бак або насос. Всмоктувальний порт повертає рідину, і тиск падає. Коли рідина високого тиску безперервно надходить з входу рідини в гідродвигун і витікає з зворотного порту рідини, ротор гідродвигуна безперервно обертається для виконання зовнішньої роботи.
Теоретично, крім гідравлічного насоса клапанного типу, інші форми гідравлічних насосів ігідравлічні двигуниє оборотними і можуть використовуватися як взаємозамінні. Насправді, через різну продуктивність і вимоги, один і той же тип насоса і двигуна все ще мають відмінності в структурі.
   
(1)гідравлічний двигунобертається рідиною під тиском, тому початкова продуктивність ущільнення повинна бути забезпечена, і не обов’язково мати здатність самовсмоктування. Гідравлічний насос зазвичай повинен мати функцію самовсмоктування.


(2) Гідродвигун повинен мати можливість обертання вперед і назад, тому його внутрішня структура повинна бути симетричною. Гідравлічні насоси зазвичай обертаються в одному напрямку, і, як правило, такого обмеження в конструкції немає.


(3)гідравлічний двигунмає великий діапазон швидкостей, особливо коли швидкість низька, вона повинна бути в змозі забезпечити нормальну роботу, тому слід використовувати підшипники кочення або підшипники ковзання зі статичним тиском; якщо використовуються підшипники ковзання з динамічним тиском, утворити масляну плівку непросто. Однак гідравлічний насос має вищу швидкість і, як правило, має невеликі зміни, тому такої вимоги немає.